Danie roślinne (po wyeliminowaniu parmezanu idealne dla wegan) Kolejne danie obiadowe, które tworze dla 1,5 rocznej córki i okazało się totalnym sztosem. To właśnie przez to, że dla niej gotuję tak aby posiłki były pełnowartościowe oraz bogate w witaminy i minerały powstają wspaniałe kompozycje dań i mam nadzieję, że Tobie też zasmakuje! Oczywiście potem Tworząć plany żywieniowe moim podopiecznym najtrudniejszą część pracy po cześci mam wykonaną bo wiele z nich idealnie się komponuje w moje strategie żywieniowe. Koniec gadania, przechodzimy do gotowania

Potrzebujesz: - makaron wstążki/tagiatelle (garśc) -orzechy włoskie (garśc) -szpinak liście (2 garście ) -groszek konserwowy (2 łyżki) -pieczarki (5 małych sztuk) - cebula (¼ małej sztuki) - olej lniany (łyżeczka) -olej rzepakowy (łyżeczka) - parmezan (łyżka) - sos pomidorowy (opcjonalnie, ja dla siebie dodałem) Sposób przygotowania: Krok 1 Zacznij od ugotowania makaronu wg wskazówek na opakowaniu. Krok 2. Rozgrzewasz patelnię z łyżeczką oleju rzepakowego i dodajesz pokrojone drobno pieczarki, cebule oraz groszek. Smażysz ok. 5 minut na średnim ogniu dynamicznie mięszając. Krok 3. Do małego kielicha ręcznego blendera wsypujesz orzechy włoskie, liscie szpainaku ( wczesniej umyj), olej lniany i blendujesz na drobne kawałki. Krok 4. Przysmażone warzywa dodajesz z patelnii dodajesz do zblendowanego szpinaku oraz orzechów i wsyztsk ojeszcze raz blendujesz do uzyskania jednej konsystencji. Krok 5. W między czasie odcedzasz makaron Krok 6. Makaron nakładasz na talerz, dodajesz paste i posypujesz parmezanem. Pełnowartościowy obiad gotowy Jeżeli Ci smakowało to będzie mi miło jak obdarujesz mnie takim komentarzem na moim facebooku czy instagramie lub polecisz znajomym😊